Consiliere psihologica si psihoterapie

“Singura raspundere adevarata este fata de propriul tau potential, fata de propria ta inteligenta si constienta, fata de actiunea conforma cu ele”.

Diferentierea clarificatoare a serviciilor:

    • Analiza si dezvoltarea personala – se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa isi optimizeze viata, sa se autodepaseasca, sa isi atinga scopurile, sa aduca un plus de bine in viata lor, fara neaparat sa aiba vreo suferinta. De obicei se practica in formula grupurilor de analiza si dezvoltare personala.
    • Consilierea psihologica se adreseaza celor care au o dificultate in prezent intr-un anumit sector al vietii: familial, profesional, scolar, de cuplu etc. la care nu gasesc cea mai potrivita cale de a depasi dezechilibrul resimtit in momentul respectiv. Formula in care se desfasoara cel mai frecvent este lucrul individual si are ca scop principal folosirea eficienta a resurselor.
    • Psihoterapia se adreseaza in principal celor care traverseaza un impas existential, se confrunta cu mari dificultati de adaptare fie pentru ca au suferit o trauma: moartea cuiva apropiat, fie ca au de a face cu o boala somatica sau psihica – ei sau cineva foarte apropiat. In cazul psihoterapiei uneori putem vorbi  si de o destructurare a personalitatii umane. De aceea in psihoterapie se urmareste retructurarea personalitatii beneficiarului.

Serviciile de consiliere psihologica si psihoterapie se pot desfasura sub umatoarele forme:

  • individual (cu o durata de aproximativ 60 de minute / sedinta): beneficiarul se intalneste singur cu psihologul in vederea optimizarii personale, depasirii anumitor suferinte din trecut sau a unor dificultati din prezent.
  • de grup (cu o durata de minim 120 de minute / sedinta): Beneficiarii sunt in numar de minim 8 pana la 12 participanti si demersul este focusat pe dezvoltarea unor abilitati individuale dar si pe cele de interrelationare. Acest serviciu este cunoscut si sub denumirea de grupuri de analiza si dezvoltare personala.
  • de cuplu si familie (cu o durata de minim 90 de minute / sedinta): se adreseaza acelor cupluri sau familii disfunctionale ori care intampina anumite blocaje sau dificultati in dinamica interrealtionala.

Mai jos, puteti urmari un filmulet de cca 15 min, realizat de americani, referitor la impactul pe care il au cuvintele pe care le auzim din partea celorlalti asupra noastra. Indiferent de aria vietii, in momentul in care avem pe cineva langa noi care crede in noi, stie sa vada partea frumoasa, luminoasa a existentei noastre  atunci ne va fi mult mai usor sa ne developam valoarea si sa o transformam din potential in realitate. Filmul strecoara si ideea reciproca aratandu-i valabilitatea, ca atunci cand nimeni nu crede in noi, suntem criticati, devalorizati inflorirea noastra pare sa se apropie de imposibil.

Tocmai in astfel de cazuri, cand cei de langa noi sau chiar noi insine pierdem capacitatea de a ne vedea „aurul” / stralucirea din noi, intrarea intr-o relatie terapeutica devine nu numai o necesitate ci si o datorie fata de propria persoana, pentru a ne prezerva starea de sanatate psihologica, emotionala etc. Terapeutul / consilierul psihologic este acela care stie a STIMULA, ce anume, cand anume si cum anume. Iar efectul nu poate fi decat unul singur: descoperirea adevaratei valori, manifestarea ei si dezvoltarea pe toate planurile accesate.

Va invit sa urmariti filmuletul, este extrem de graitor, explicatiile suplimentare nu isi mai au rostul!

Despre viata – simplitatea si frumusetea ei. Doar pentru cei capabili sa o vada 🙂

Modalitati de inscriere:

Telefon: 0726 102069 (Flori – Ana Andronache)

Email: flori.andronache@yahoo.com

4 răspunsuri la Consiliere psihologica si psihoterapie

  1. sergiu zice:

    Buna ziua Silaghi Sergiu ma numesc va scriu aici fiindca eu nu sunt in tara si nu am cum sa ma mprezint la aceste cursuri numai ce am aflat care imi este problema . Am in inceput sa caut pe internet fiind ca nu stiam daca chir am eu o problema sau care poate fi motivul de nu ma inteleg cu colegi de munca sunt luat in ras sau la „misto” insa asta mi se intampla doar la munca . Constat ca am acest mobbing cu siguranta . Ajutati-ma va rog cu vre-un sfat sau ceva ,nu am mai luat legatura niciodata cu vre-un psiholog si parca mie frica desi ma ajut doar …. Va multumesc si si sper sa primesc un raspuns !

    • Buna ziua, dle Silaghi,

      Va multumim pentru increderea acordata de a va sprijini intr-o problema atat de delicata si complexa cum este persecutia psihologica la locul de munca. Noi (Centrul antimobbing din Bucuresti) ofera consiliera transfrontaliera, deci nu este niciun impediment faptul ca sunteti in afara tarii.
      Pentru a va oferi serviciile solicitate va rugam sa transmiteti o sesizare catre Centrul antimobbing la adresele de email: flori.andronache@colfasa.ro si anna-maria.bitere@colfasa.ro. Sesizarea va fi realizata intr-un document Word de maxim 2 pagini, in care sa ne detaliati urmatoarele aspecte:
      – tipul de conflict (daca este doar la locul de munca sau si in afara acestuia);
      – durata (de cand se intampla, de cate ori pe luna / saptamana);
      – care sunt actiunile la care sunteti supus – modalitatea prin care sunteti persecutat;
      – cine sunt agresorii (nu ne intereseaza nume, ci doar pozitia lor la locul de munca);
      – care considerati ca este motivatia / intentia lor de a va face rau;
      – in ce punct va aflati acum;
      – care sunt efectele asupra dvs ale acestei stari de fapt.

      Va precizam ca vom trata cu maxima confidentialitate expunerea dvs.
      Va multumim inca o data si va dorim numai bine,

      Flori

  2. Borș Georgiana zice:

    Bună ziua, mă numesc Georgiana și as avea nevoie de o părere și nu am la cine apela.am un prieten de 2ani și.. Părinți nu prea au fost și nici nu sunt de acord.. Ma înțeleg bine cu el însă este cam gelos, posesiv… Și nu prea are ce sa.mi ofere…. Și acum scurt timp la un grătar cu prietenii lui am realizat ca îmi place de prietenul lui cel mai bun. Îl admir și ma gândesc tot timpul la el… Și nu am făcut nimic în acest sens deoarece nu știu dacă și el ma place. Sunt o persoană care nu prea are încredere în ea.și poate i.as da un mesaj sa văd dacă împărtășește același sentiment însă cred că e puțin probabil deoarece sunt cu prietenul lui. Și nu știu ce sa fac..m.aș despărți de actualul dar nu cred ca s.ar uita la mine.ajutați.mă

    • Buna ziua Georgiana,

      Iti multumesc pentru deschidere si incredere.
      As avea mai multe recomandari legate de ce ai scris tu mai jos:
      – „Părinți nu prea au fost și nici nu sunt de acord” – nu cred ca asta ar trebui sa fie principalul obstacol in satisfactia voastra in cuplu. Nu ati fi nici primul nici ultimul cuplu care se confrunta cu un conflict / lipsa de simpatie sau sustinere ori incurajare din partea parintilor. Totusi cuplurile solide, care se iubesc si pun pe primul plan fericirea si relatia lor, gasesc o rezolvare la acest aspect.
      – „însă este cam gelos, posesiv… Și nu prea are ce sa.mi ofere. ” Aceasta constituie intr-adevar o problema. este gelozia cauzatoare de suferinta pentru tine?! face eforturi sa si-o tina in frau?! Ce inseamna ca nu are ce sa iti ofere? exista perspectiva reala de imbunatatire a lucrurilor care sa insemne multumirea si implinirea ta in aceasta relatie?
      – „nu știu ce sa fac..m.aș despărți de actualul dar nu cred ca s.ar uita la mine.” – Adevaratul motiv al despartirii de actualul prieten ar fi faptul ca nu il mai iubesti sau ca simti ca nu primesti ce ai nevoie de la el in relatia voastra. Faptul ca te simti atrasa de prietenul lui nu are foarte mare relevanta – ar putea fi oricine altcineva. Adica nu asta ar trebui sa te impiedice sa iti faci ordine in viata de cuplu – faptul ca ii e cel mai bun prieten. Ma gandesc- verifica tu cu tine daca e o idee buna, ca cel mai potrivit ar fi mai intai sa inchei relatia cu actualul si apoi, in viitor, sa testezi daca celalalt baiat se simte atras de tine si ar fi disponibil pentru o relatie de cuplu.

      Iti doresc numai bine si multa inspiratie in deciziile pe care le vei lua!

      Flori

Lasă un comentariu