Workshop bullying, 29 octombrie 2017

Bullying-ul amputează sănătatea emoțională şi relațională a copiilor noștri. E o traumă care se întâmpla, paradoxal, cel mai adesea în cadrul școlar , adică acolo unde noi ne trimitem copiii pentru a-i „face oameni mari” și unde ar fi cât se poate de pertinent să ne dorim ca ei să fie în siguranță, creascând frumos și evoluând echilibrat. Părinții acuză profesorii pentru ce se întâmplă cu copiii lor în perimetrul școlar, profesorii se simt neputincioși să intervină pentru că simt că se luptă cu morile de vânt atâta vreme cât părinții le pasează lor „cartoful fierbinte”. Părinţii consideră că rezolvarea vine din educația de la şcoală, cadrele didactice că fără cei şapte ani de acasă nu putem vorbi de posibilitate reală de schimbare. Nu mai zic de copiii care ajung să se simtă bulversați şi care, mulți dintre ei, înțeleg trecerea prin şcoală ca pe o luptă de supraviețuire.
teaser Flori

Workshop STOP BULLYING! 29.10.2017, ora 10:00 Facultatea de Psihologie, Universitatea din Bucuresti

De câțiva ani, împreună cu echipa mea de specialiști, am încercat diverse formule de intervenție pe această problematică, implementând programe antibullying pentru copii de la vârsta de 6 ani până la 18 ani, atât în școala privată cât şi în cea publică. Despre soluțiile identificate, vă invit să vorbim la Workshopul STOP bullying! din 29 octombrie, din cadrul Conferinței Internaționale de Psihotraumatologie, eveniment adresat atât specialiștilor cât și publicului larg. Un preview al atelierului puteți urmări aici: Video teaser workshop bullying.
Reclame

Despre floriandronache

Iubesc clipa prezenta, iubesc sa stiu cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept. Si… Iubesc oamenii, imi place sa ii descopar si imi place sa fiu printre si cu ei. Inca de mic copil am dezvoltat o pasiune din a ma intelege, a incerca sa ii inteleg pe ceilalti si a ma intelege pe mine in relatie cu ei. Probabil de aceea nu intamplator drumul carierei mele a condus inspre a deveni un specialist al domeniilor legate de OM / OAMENI. A fost cadrul profesional in care mi-am investit energia eliberata de vechea mea pasiune. Am incercat si reusit de cele mai multe ori in calitate de Trainer / Life & Career Coach sa le transmit celorlati din inspiratia mea si sa ii ajut sa-si atraga mai multa lumina in viata. Ca psihoterapeut / consilier psihologic am asistat cu daruire si dedicare oameni aflati in durere sau pur si simplu intr-o dificultate indiferent de aria vietii. Este vorba despre a-i asista pe ceilalti sa iasa din captivitatea inchisorilor trecutului sau din mreajele viitorului in care sunt absorbiti, si a-i ajuta sa se centreze pe prezent. Nevoia mea de ordine, structura si claritate, cumva partea logico-matematica din mine m-a atras si in mediu organizational, de business, deveniind pentru cativa ani Consultant Resurse Umane. Sunt in continuare interesata de tot ce inseamna dezvoltare personala si aducerea armoniei in viata mea si, de ce nu, a altora. E o adevarata provocare si ii felicit pe cei care reusesc pe deplin! Sunt o optimista innascuta sau cel putin asa am placerea sa cred! Am convingerea ca Binele exista in oameni si intre oameni si ca exista un Dumnezeu / Buddha / Brahman / Tao / Allan / Sinele (sau cum s-a fi numiind pentru fiecare dintre noi), care e in si printre noi si care ne urmareste ca pe un spectacol. Uneori se amuza de cum stim noi sa incurcam lucrurile, se bucura cu noi cand reusim sa le deznodam si sa iesim la lumina, e trist cand ne vede ca ne afundam mai tare in intuneric, poate plange o data cu noi cand ne vede ca ne contractam atat de puternic, ca ne punem limite atat de mari, granite rigide si ca ne asezam in propriile inchisori. Dar El e totusi linistit: stie ca mai devreme sau mai tarziu tot iesim din labirint, iar la lumina il vom vedea si ne vom bucura de El, de frumusetea Lui si Il vom imbratisa cu bucurie si atunci ni se vor deschide ochii si in sfarsit vom fi capabili sa vedem ca El suntem noi, mai exact Iubirea si Fericirea si Caldura de care suntem capabili si din care am rasarit si cu care ne-am hranit pentru a putea creste si prinde viata si a ne umple de ea. In timp am invatat un lucru esential: trecutul nu-l putem schimba niciodata, dar raportarea noastra la el da. Si o data ce schimbam perspectiva, ne schimbam noi, ne comutam de la partea intunecata a Existentei pe care nu ajunge “Soarele”, la cea luminoasa care se bucura de razele lui din plin!
Acest articol a fost publicat în ACTIVITATI IN DESFASURARE 2016, Aparitii media, Articole consiliere psihologica / psihoterapie, BULLYING, Sunt parinte! și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Workshop bullying, 29 octombrie 2017

  1. Pingback: BULL | Flori Andronache's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s