Workshop formare continua – Mobbing-ul – trauma de relatie

Am o veste foarte buna pentru  voi: in 22-23 ianuarie 2016 vom organiza in cadrul ISTT primul workshop formativ de la noi, pe tema asistarii psihologice a persoanelor hartuite psihologic si discriminate la locul de munca, eveniment creditat de COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania).

ISTT

http://www.psihotrauma.ro

Sunt foarte incantata sa sustin acest workshop formativ alaturi de Diana Vasile, un profesionist care mie mi-a ghidat pasii in domeniul interventiei in psihotrauma. Diana este cunoscuta ca fiind nu numai fondatorul si presedintele Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT), un om cu o vasta experienta in lucrul cu trauma (peste 15 ani de practica atat in cercetare cat si in interventie),  ci si pentru prezenta sa de  om cald, autentic, care te inspira prin capacitatea sa de a aduce multa lumina, claritate in acest domeniu al intelegerii si prelucrarii traumei psihice si nu numai.

E pentru prima data cand am ocazia de a expune cunostintele mele pe tema hartuirii psihologice la locul de munca intr-un cadru stiintific si de formare profesionala. Am fost motivata sa accept aceasta provocare, de multiplele solicitari din partea prietenilor si (ne)cunoscutilor de a le impartasi atat din experienta lucrului direct cu victimele mobbing-ului ca psihoterapeut, cat si din metodologia de interventie in asistarea lor preluata de la expertii din Italia care lucreaza de peste 23 de ani in domeniul consilierii anti-mobbing si care mi-au transmis si mie repere valoroase si utile in practica.

COPSI

Noi, psihologi sau experti in domeniul resurselor umane, suntem putini in comparatie cu nevoia de asistare din piata muncii pe problema discriminarii si hartuirii psihologice la locul de munca. De aceea, va invit sa ne indreptam atentia inspre aceasta problematica pentru a putea gasi impreuna o maniera de interventie mai inspirata, mai informata, mai profesionista acolo unde este nevoie.  Detalii despre workshop puteti gasi aici:

http://www.psihotrauma.ro/index.php/pentru-specialisti/evenimente-profesionale

Tematica workshop-ului: aici.

Reclame

Despre floriandronache

Iubesc clipa prezenta, iubesc sa stiu cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept. Si… Iubesc oamenii, imi place sa ii descopar si imi place sa fiu printre si cu ei. Inca de mic copil am dezvoltat o pasiune din a ma intelege, a incerca sa ii inteleg pe ceilalti si a ma intelege pe mine in relatie cu ei. Probabil de aceea nu intamplator drumul carierei mele a condus inspre a deveni un specialist al domeniilor legate de OM / OAMENI. A fost cadrul profesional in care mi-am investit energia eliberata de vechea mea pasiune. Am incercat si reusit de cele mai multe ori in calitate de Trainer / Life & Career Coach sa le transmit celorlati din inspiratia mea si sa ii ajut sa-si atraga mai multa lumina in viata. Ca psihoterapeut / consilier psihologic am asistat cu daruire si dedicare oameni aflati in durere sau pur si simplu intr-o dificultate indiferent de aria vietii. Este vorba despre a-i asista pe ceilalti sa iasa din captivitatea inchisorilor trecutului sau din mreajele viitorului in care sunt absorbiti, si a-i ajuta sa se centreze pe prezent. Nevoia mea de ordine, structura si claritate, cumva partea logico-matematica din mine m-a atras si in mediu organizational, de business, deveniind pentru cativa ani Consultant Resurse Umane. Sunt in continuare interesata de tot ce inseamna dezvoltare personala si aducerea armoniei in viata mea si, de ce nu, a altora. E o adevarata provocare si ii felicit pe cei care reusesc pe deplin! Sunt o optimista innascuta sau cel putin asa am placerea sa cred! Am convingerea ca Binele exista in oameni si intre oameni si ca exista un Dumnezeu / Buddha / Brahman / Tao / Allan / Sinele (sau cum s-a fi numiind pentru fiecare dintre noi), care e in si printre noi si care ne urmareste ca pe un spectacol. Uneori se amuza de cum stim noi sa incurcam lucrurile, se bucura cu noi cand reusim sa le deznodam si sa iesim la lumina, e trist cand ne vede ca ne afundam mai tare in intuneric, poate plange o data cu noi cand ne vede ca ne contractam atat de puternic, ca ne punem limite atat de mari, granite rigide si ca ne asezam in propriile inchisori. Dar El e totusi linistit: stie ca mai devreme sau mai tarziu tot iesim din labirint, iar la lumina il vom vedea si ne vom bucura de El, de frumusetea Lui si Il vom imbratisa cu bucurie si atunci ni se vor deschide ochii si in sfarsit vom fi capabili sa vedem ca El suntem noi, mai exact Iubirea si Fericirea si Caldura de care suntem capabili si din care am rasarit si cu care ne-am hranit pentru a putea creste si prinde viata si a ne umple de ea. In timp am invatat un lucru esential: trecutul nu-l putem schimba niciodata, dar raportarea noastra la el da. Si o data ce schimbam perspectiva, ne schimbam noi, ne comutam de la partea intunecata a Existentei pe care nu ajunge “Soarele”, la cea luminoasa care se bucura de razele lui din plin!
Acest articol a fost publicat în Articole consiliere psihologica / psihoterapie, Articole consilierea in cariera, Articole HR, MOBBING și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s