Conferinta final de proiect „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!”- 27.03.2015

Cu bucurie va invitam la Conferinta organizata cu prilejul finalizarii proiectului „Aleg sa ma implic. STOP bullying!”, vineri, 27.03.2015. Pentru detaliile organizatorice, va rog sa accesati link-ul de mai jos: Comunicat_conferinta_final_AlegSaMaImplic_STOPBullying

Fie in calitate de parinte, fie in cea de elev sau de profesor ori consilier scolar sau pur si simplu de om interesat de problematica hartuirii in scoala, participand la acest eveniment putem avea ocazia sa ne apropiem de o realitate sensibila, poate chiar dureroasa din viata de elev.

In acest sens, ne vor fi aproape, persoanele abilitate in domeniu pentru a aduce un plus de cunoastere si clarificare asupra problematicii bullying-ului dar si elevii actori implicati voluntar in proiect care vor pune inca o data in scena piesa „STOP bullying” – va veti indragosti de ei, va garantez, sunt adorabili.

Vom asculta impreuna melodia „Merg inainte” – Tibi Galea si Andrei Dutu, care ne sensibilizeaza sa facem ceva pentru a pune capat violentei in scoala.

Veti cunoaste indeaproape intreaga echipa de implementare a proiectului – oameni frumosi si dedicati care au obtinut rezultate minunate – cel putin astfel s-au oglindit in mesajele de feedback al celor cateva sute de elevi-beneficiari ai proiectului din scolile gimnaziale din Bucuresti, pe care le puteti vedea accesand site-ul Asociatiei SPRING si pagina de facebook a proiectului „Aleg sa ma implic. STOP Bullying!”.

Evenimentul va include si un brainstorming (o masa rotunda) prin care noi vom culege si construi impreuna idei de noi proiecte / masuri / strategii pe care le putem lua astfel incat sa prevenim si combatem fenomenul hartuirii elevilor in scoala. Avem deja multe idei de la elevii participanti in proiectul nostru, care ne-au primit cu foarte mult entuziasm si incantare, iar la final ne-au rugat/invitat sa revenim la ei cu astfel de demersuri. La fel de valoroase pot fi sugestiile parintilor, profesorilor, psihologilor dar si al tuturor persoanelor care si-ar dori ca Scoala sa devina un mediu de crescut oameni frumosi si nu agresivi, rautaciosi, furiosi sau raniti, inhibati, timizi, tematori ori suparati. Sa nu uitam ca elevul de azi din Scoala este angajatul de maine de pe scena locului de munca. O lume mai buna devine astfel din oamenii care au crescut si dezvoltat frumos din mica lor copilarie.

Va asteptam cu drag!

Reclame

Despre floriandronache

Iubesc clipa prezenta, iubesc sa stiu cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept. Si… Iubesc oamenii, imi place sa ii descopar si imi place sa fiu printre si cu ei. Inca de mic copil am dezvoltat o pasiune din a ma intelege, a incerca sa ii inteleg pe ceilalti si a ma intelege pe mine in relatie cu ei. Probabil de aceea nu intamplator drumul carierei mele a condus inspre a deveni un specialist al domeniilor legate de OM / OAMENI. A fost cadrul profesional in care mi-am investit energia eliberata de vechea mea pasiune. Am incercat si reusit de cele mai multe ori in calitate de Trainer / Life & Career Coach sa le transmit celorlati din inspiratia mea si sa ii ajut sa-si atraga mai multa lumina in viata. Ca psihoterapeut / consilier psihologic am asistat cu daruire si dedicare oameni aflati in durere sau pur si simplu intr-o dificultate indiferent de aria vietii. Este vorba despre a-i asista pe ceilalti sa iasa din captivitatea inchisorilor trecutului sau din mreajele viitorului in care sunt absorbiti, si a-i ajuta sa se centreze pe prezent. Nevoia mea de ordine, structura si claritate, cumva partea logico-matematica din mine m-a atras si in mediu organizational, de business, deveniind pentru cativa ani Consultant Resurse Umane. Sunt in continuare interesata de tot ce inseamna dezvoltare personala si aducerea armoniei in viata mea si, de ce nu, a altora. E o adevarata provocare si ii felicit pe cei care reusesc pe deplin! Sunt o optimista innascuta sau cel putin asa am placerea sa cred! Am convingerea ca Binele exista in oameni si intre oameni si ca exista un Dumnezeu / Buddha / Brahman / Tao / Allan / Sinele (sau cum s-a fi numiind pentru fiecare dintre noi), care e in si printre noi si care ne urmareste ca pe un spectacol. Uneori se amuza de cum stim noi sa incurcam lucrurile, se bucura cu noi cand reusim sa le deznodam si sa iesim la lumina, e trist cand ne vede ca ne afundam mai tare in intuneric, poate plange o data cu noi cand ne vede ca ne contractam atat de puternic, ca ne punem limite atat de mari, granite rigide si ca ne asezam in propriile inchisori. Dar El e totusi linistit: stie ca mai devreme sau mai tarziu tot iesim din labirint, iar la lumina il vom vedea si ne vom bucura de El, de frumusetea Lui si Il vom imbratisa cu bucurie si atunci ni se vor deschide ochii si in sfarsit vom fi capabili sa vedem ca El suntem noi, mai exact Iubirea si Fericirea si Caldura de care suntem capabili si din care am rasarit si cu care ne-am hranit pentru a putea creste si prinde viata si a ne umple de ea. In timp am invatat un lucru esential: trecutul nu-l putem schimba niciodata, dar raportarea noastra la el da. Si o data ce schimbam perspectiva, ne schimbam noi, ne comutam de la partea intunecata a Existentei pe care nu ajunge “Soarele”, la cea luminoasa care se bucura de razele lui din plin!
Acest articol a fost publicat în adolescenti si copii, BULLYING și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s