Deschiderea Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei – 8 Octombrie 2010

Deschiderea oficială a Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei, Bucureşti, 8 octombrie 2010

Asociaţia Română de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată spre Resurse şi Soluţii (A.R.T.S & C.O.R.S.) vă invită la deschiderea oficială a Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei (I.S.T.T.)

Data evenimentului: 8 octombrie 2010

Loc: Bucureşti, Hotel Novotel, Sala Paris Intrarea liberă

Programul evenimentului:

  • 14.00-15.00: Primirea şi înregistrarea participanţilor, Welcome coffee
  • 15.00-15.30: Cuvântul de deschidere al preşedintelui ARTS & CORS, Lect. Univ. Dr. Bogdan Cezar Ion
  • 15.30-16.30: Cuvântul de deschidere şi prelegerea preşedintelui ISTT, Lect. Univ. Dr. Diana Lucia Vasile
  • 16.30-19.30: Prelegerile invitaţilor speciali

Au confirmat participarea dr. Ileana Botezat Antonescu şi Prof. univ. dr. Franz Ruppert

  • 19.30: Cocktail şi discuţii libere INSTITUTUL PENTRU STUDIUL SI TRATAMENTUL TRAUMEI

Ce este ISTT?

 ISTT este o organizaţie profesională interdisciplinară care îşi propune să promoveze cunoştinţele despre traumele psihice umane. Ea a fost înfiinţată la iniţiativa Dianei Vasile şi a Dianei Frazzei, sub egida Asociaţiei Române de Terapii Scurte şi Consultanţă Orientată spre Resurse şi Soluţii (A.R.T.S.-C.O.R.S.).

Obiective:

– să studieze cauzele şi efectele traumelor umane, în vederea popularizării lor, pentru a preveni şi vindeca efectele lor negative.

– să identifice diverse modalităţi eficiente de tratament a efectelor negative ale traumelor psihice.

– să descopere şi să promoveze iniţiative, politici, servicii, strategii care să reducă impactul factorilor traumatici şi al consecinţelor acestora.

– să ofere un cadru de întâlnire a tuturor profesioniştilor din domeniul clinic, de cercetare, de educare şi informare din România şi din întreaga lume pentru a împărtăşi experienţele şi cunoştinţele lor privind domeniul psihotraumatologiei.

– să ofere un cadru de formare a profesioniştilor care să susţină persoanele traumatizate şi care să amelioreze sau să vindece efectele traumelor psihice. Valori: Profesionalismul, colaborarea, eficienţa Membri Psihologi, medici, asistenţi sociali, cadre didactice, jurnalişti, avocaţi, asistente medicale etc. Membri de onoare: Francis Macnab, psiholog, preşedintele Institutului Cairnmillar, Melbourne Serban Ionescu, psihiatru şi psiholog, este profesor de psihopatologie la Universitatea Paris VIII (Vincennes-Saint-Denis), director al Centrului de cercetare „Traumă, Resilienţă, Psihoterapii” din cadrul acestei universitati, profesor emerit al Universităţii Trois-Rivieres (Quebec) şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Clienti: Orice persoane care au nevoie de prevenirea, susţinerea sau ameliorarea efectelor traumelor psihice.

Formare profesională: ISTT promovează împreună cu alte asociaţii profesionale cursuri de formare continuă pentru psihologi, medici, cadre didactice referitoare la psihotraumatologie. Aceste cursuri vor începe din 2011.

Cercetare ISTT îşi propune să deruleze proiecte de cercetare împreună cu universităţi din ţară şi străinătate, asociaţii profesionale, ONG-uri sau/şi fundaţii care să permită dezvoltarea domeniului psihotraumatologiei, prin lărgirea bazei de cunoştinţe, prin rafinarea mijloacelor şi metodelor de ameliorare şi vindecare a efectelor negative ale traumelor psihice, prin crearea unor noi maniere de ajutorare a persoanelor traumatizate. De aceea, ISTT va acorda anual un premiu de excelenţă pentru acei profesionişti care demostrează o activitate ce respectă valorile ISTT şi aduce contribuţii de marcă domeniului psihotraumatologiei.

Sursa mesajului: www.centralapsi.ro

Date de contact Institutul pentru Studiul si Tratarea Traumei (ISTT):

Reclame

Despre floriandronache

Iubesc clipa prezenta, iubesc sa stiu cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept. Si… Iubesc oamenii, imi place sa ii descopar si imi place sa fiu printre si cu ei. Inca de mic copil am dezvoltat o pasiune din a ma intelege, a incerca sa ii inteleg pe ceilalti si a ma intelege pe mine in relatie cu ei. Probabil de aceea nu intamplator drumul carierei mele a condus inspre a deveni un specialist al domeniilor legate de OM / OAMENI. A fost cadrul profesional in care mi-am investit energia eliberata de vechea mea pasiune. Am incercat si reusit de cele mai multe ori in calitate de Trainer / Life & Career Coach sa le transmit celorlati din inspiratia mea si sa ii ajut sa-si atraga mai multa lumina in viata. Ca psihoterapeut / consilier psihologic am asistat cu daruire si dedicare oameni aflati in durere sau pur si simplu intr-o dificultate indiferent de aria vietii. Este vorba despre a-i asista pe ceilalti sa iasa din captivitatea inchisorilor trecutului sau din mreajele viitorului in care sunt absorbiti, si a-i ajuta sa se centreze pe prezent. Nevoia mea de ordine, structura si claritate, cumva partea logico-matematica din mine m-a atras si in mediu organizational, de business, deveniind pentru cativa ani Consultant Resurse Umane. Sunt in continuare interesata de tot ce inseamna dezvoltare personala si aducerea armoniei in viata mea si, de ce nu, a altora. E o adevarata provocare si ii felicit pe cei care reusesc pe deplin! Sunt o optimista innascuta sau cel putin asa am placerea sa cred! Am convingerea ca Binele exista in oameni si intre oameni si ca exista un Dumnezeu / Buddha / Brahman / Tao / Allan / Sinele (sau cum s-a fi numiind pentru fiecare dintre noi), care e in si printre noi si care ne urmareste ca pe un spectacol. Uneori se amuza de cum stim noi sa incurcam lucrurile, se bucura cu noi cand reusim sa le deznodam si sa iesim la lumina, e trist cand ne vede ca ne afundam mai tare in intuneric, poate plange o data cu noi cand ne vede ca ne contractam atat de puternic, ca ne punem limite atat de mari, granite rigide si ca ne asezam in propriile inchisori. Dar El e totusi linistit: stie ca mai devreme sau mai tarziu tot iesim din labirint, iar la lumina il vom vedea si ne vom bucura de El, de frumusetea Lui si Il vom imbratisa cu bucurie si atunci ni se vor deschide ochii si in sfarsit vom fi capabili sa vedem ca El suntem noi, mai exact Iubirea si Fericirea si Caldura de care suntem capabili si din care am rasarit si cu care ne-am hranit pentru a putea creste si prinde viata si a ne umple de ea. In timp am invatat un lucru esential: trecutul nu-l putem schimba niciodata, dar raportarea noastra la el da. Si o data ce schimbam perspectiva, ne schimbam noi, ne comutam de la partea intunecata a Existentei pe care nu ajunge “Soarele”, la cea luminoasa care se bucura de razele lui din plin!
Acest articol a fost publicat în Articole consiliere psihologica / psihoterapie și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Deschiderea Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei – 8 Octombrie 2010

  1. Dabu zice:

    Unde este sediul institutului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s